BATC Therapeut

Als erkend BATC Paramedisch Natuurgeneeskundig Therapeut werk ik volgens de vijf natuurgerichte principes: energie, prikkeloverdracht, drainage, voeding en psyche.
Door de onderlinge verbinding beïnvloeden ze elkaar, waardoor aandacht voor elk principe belangrijk is om een goede goede balans te creëren.

De vijf natuurgerichte principes

 

 

 

Energie

Alles en iedereen bestaat uit energie. Om optimaal te functioneren of te herstellen van klachten is het noodzakelijk dat energie vrij en zonder blokkades door ons lichaam kan stromen.

Prikkeloverdracht

Om energie, voeding en emoties op de juiste plaats het werk in ons lichaam te laten verrichten beschikken we over een uitgebreid zenuwstelsel. Dit zenuwstelsel is het netwerk voor communicatie in ons lichaam. Het is belangrijk dat dit netwerk in ons lichaam optimaal functioneert om de balans te behouden of te herstellen.

Drainage

In ons lichaam wordt door een constant proces weefsels voorzien van voedingsstoffen en gereinigd van afvalstoffen. Om vitaal te blijven of klachten te verhelpen is het noodzakelijk dat dit proces zonder verstoring verloopt.

Voeding

Goede voeding en opname van vitamines, mineralen en voedingsstoffen is essentieel voor ons lichaam. Ook geestelijke voeding is een noodzaak voor ons welbevinden.

Bewustwording

Door inzicht te verkrijgen in ziekmakende gedragspatronen en overtuigingen ben je in staat je klachten positief te beïnvloeden. Het helpt je op weg naar herstel en kan klachten in de toekomst voorkomen.

voegen.