top of page

BATC Therapeut volgens de vijf natuurgerichte principes

Als erkend BATC Paramedisch Natuurgeneeskundig Therapeut werk ik volgens de vijf natuurgerichte principes:

energie, prikkeloverdracht, drainage, voeding en geestelijk welzijn.
Door de onderlinge verbinding beïnvloeden ze elkaar, waardoor aandacht voor elk principe belangrijk is om een goede goede balans te creëren. Hieronder leg ik je uit wat deze principes inhouden en hoe ik ze integreer in mijn werkzaamheden. 

Logo BATC (1).jpg

De vijf natuurgerichte principes

 

 

1. Energie

Alles in en om ons heen bestaat uit energie. Wereldwijd wordt energie gezien als de basis van het leven. Energie vormt de basis bij de behandelingen van de BATC therapeut. Er kan pas worden gewerkt aan de overige principes; prikkeloverdracht, drainage, voeding en geestelijk welzijn wanneer je energiehuishouding op orde is. Zonder energie functioneert het lichaam niet optimaal en kan er geen genezing plaats vinden. Het is een eerste prioriteit om te zorgen dat je over voldoende energie beschikt, dat er een evenwichtig stromen van de energie plaats vindt en dat eventuele blokkades worden opgeheven.


In mijn behandeling staat een goede doorstroming van energie centraal omdat energie nodig is voor genezing op alle niveaus.
-    Via het zenuwstelsel is er een communicatienetwerk op fysiek niveau.
-    Via meridianen kan de energie ofwel levenskracht door ons lichaam stromen.
-    De Chakra’s in ons aura vormen de verbinding tussen het fysieke en energetische lichaam.

Klassieke homeopathie werkt met de levensenergie van planten, mineralen en dieren. Het op jou afgestemde homeopathische geneesmiddel stimuleert jouw zelf genezende vermogen; jouw afweersysteem.
Nederlandse bloesem remedies vullen op emotioneel gebied aan waar jij een tekort aan hebt, bijvoorbeeld moed in plaats van een gebrek aan zelfvertrouwen.
Reflexzonetherapie geeft vernieuwde energie en zorgt voor een beter doorstroming van de energie. Blokkades worden opgeheven.

 

2. Prikkeloverdracht

De prikkeloverdracht komt tot stand via je zenuwstelsel. Via de hersenen worden prikkels via het zenuwstelsel naar de rest van je lichaam gestuurd. Maar ook andersom worden prikkels vanuit je lichaam naar je hersenen gestuurd. Het zenuwstelsel is het communicatienetwerk ofwel ‘de telefoonlijn’ van je lichaam. Pijnprikkels bijvoorbeeld hebben een functie om bij bepaalde situaties juist en snel te kunnen reageren. De prikkeloverdracht zorgt er ook voor dat bepaalde signalen, bijvoorbeeld over wat je nodig hebt voor herstel, aan het lichaam worden doorgegeven. Een goede prikkeloverdracht is onmisbaar om goed te kunnen functioneren en herstellen.

Klassieke homeopathie geeft een prikkel aan jou zelf genezend vermogen.
Nederlandse bloesem remedies helen trauma’s in ons energetische lichaam, wat doorwerkt in ons fysieke lichaam. Andersom kunnen druppels uit een stock remedie op ons fysieke lichaam gedruppeld worden, waardoor de chakra’s beter kunnen doorstromen.
Reflexzonetherapie werkt stimulerend en diep in op de weefsels.

 

3. Drainage

In het dagelijks leven heeft ons lichaam regelmatig te maken met overbelasting door afvalstoffen. Enkele oorzaken van buitenaf kunnen zijn: het inademen van vervuilde lucht (zware metalen) of bepaalde stoffen zoals restanten van pesticiden, dioxines of bepaalde toevoegingen in onze voeding. Daarnaast kan ons lichaam zelf een overbelasting van afvalstoffen creëren doordat bijvoorbeeld ons lymfesysteem of bloedcirculatie niet optimaal functioneren. Ons lichaam is onder gunstige omstandigheden in staat om de meeste afvalstoffen zonder problemen uit te scheiden via onze uitscheidingsorganen. Soms echter is het wenselijk om het lichaam daarin te ondersteunen en te stimuleren. Wanneer er te veel afvalstoffen in het lichaam aanwezig zijn, bijvoorbeeld in onze darmen, dan kunnen voedingsstoffen ook niet goed meer worden opgenomen.


Klassieke homeopathie; homeopatische middelen kunnen de gevolgen van reguliere medicatie en vaccinaties 'opruimen'
Reflexzonetherapie stimuleert het immuunsysteem en afvalstoffen in de weefsels worden vrijgemaakt en afgevoerd.

Met voedingssupplementen en Schussler celzouten draineer ik het fysieke lichaam van afvalstoffen.

4. Voeding

Voeding onderhoudt je cellen en voorziet deze van brandstof. Je dagelijkse voeding is één van de belangrijkste componenten voor een fit en gezond lichaam en een scherpe geest. Bepaalde voedingsmiddelen worden niet door iedereen even goed verdragen. Dit kan een tijdelijke kwestie zijn. Door gerichte voedingsadviezen kan dit in gunstige zin veranderen. Het is belangrijk dat je de juiste voedingsmiddelen, passend bij je constitutie en omstandigheden, tot je neemt en dat in de juiste hoeveelheden.


Klassieke homeopathie kan ondersteuning geven bij verteringsproblemen en zorgt ervoor dat de voedingsstoffen weer opgenomen kunnen worden door het lichaam. 
Reflexzonetherapie is een hele goede methode om het spijsverteringsstelsel weer in balans te krijgen zodat voeding beter verdragen kan worden door het lichaam. 

Voedingsadviezen: tijdens een consult komt jouw voedingspatroon uitgebreid aan bod en geef ik je adviezen over wat wel en niet goed voor je is. 

Met de spiertest test ik de voeding uit of het goed is voor je lichaam. Bijvoorbeeld tarwe, melk, suiker, gist, soja. Ook werk ik met voedingssupplementen.

5. Geestelijk welzijn

Naast de voorgaande principes beïnvloeden emotionele, mentale en spirituele aspecten jouw gezondheid en welzijn. Bewustzijn over je belemmerende denk- en gedragspatronen is buitengewoon belangrijk. Dit voor het geestelijke maar ook fysieke welzijn. Door zorgen of andere geestelijke spanningen kunnen veel klachten, zoals maagklachten, hoofdpijn of verkrampte spieren ontstaan. Je leert de belemmerende denk- en gedragsproblemen op een gezonde manier te veranderen, te doorbreken of los te laten. Dit voor een zo goed mogelijk herstel, maar ook om in de toekomt in balans te blijven.


Met alle behandelingen die ik geef ontstaat er heelwording en bewustwording op alle niveaus. Door dit stukje bewustwording krijg je steeds meer inzicht in hoe je je zelfgenezend vermogen kan versterken en activeren. Gesprekstherapie is een vast onderdeel tijdens de consulten. 

bottom of page