top of page

Bloesemtherapie

Bloesemremedies werken in op ons gevoel en onze emoties. We hebben allemaal wel eens last van bepaalde ‘negatieve’ emoties, zoals angst, onzekerheid, irritaties, boosheid, verdriet, jaloezie, geslotenheid, etc. Maar wat is nu eigenlijk angst of onzekerheid? Angst is geen angst, maar het ontbreken van het tegenovergestelde; namelijk moed. Het ontbreken van ‘moed’ is het eigenlijke probleem. Zo is onzekerheid het ontbreken van zekerheid. Bloesemremedies kunnen je helpen om datgene wat ontbreekt weer aan te vullen. De bloesemremedies helpen je om weer positieve gevoelens en emoties te ervaren en laten je zien dat overal een oplossing voor is. Want voor ieder probleem is een oplossing.

De bloesemremedies zorgen ervoor dat je duidelijker in contact komt met je eigen gevoel, zodat je zelf inzicht kan krijgen hoe je de verstoorde emoties weer in balans kunt brengen. Ineens komt de oplossing vanuit jezelf naar boven. Zodra het emotionele probleem opgelost is, kunnen eventuele lichamelijke klachten ook herstellen. Want de geest en het lichaam zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Kinderen

Kinderen reageren heel goed en sterk op bloesemremedies. Bloesemremedies zijn uitermate geschikt voor kinderen, omdat het een zachte, ongevaarlijke, natuurlijke weg is om kinderen weer bij zichzelf te brengen en hun eigen identiteit weer te herstellen.

Bloesemremedies kunnen bij alle emotionele problemen ingezet worden, maar ook bij lichamelijke klachten bieden ze ondersteuning en/of genezing. Bloesemremedies zijn geschikt voor kinderen van alle leeftijden; baby, peuter, kleuter, kinderen op de lagere school, pubers, etc.

Hoe moeilijk is het niet als ouder om te zien dat je kind gepest word op school, geen zelfvertrouwen heeft of zo druk is dat hij/ zij niet mee kan komen op school? Of om te zien dat je kind angstig is, verdriet heeft, eenzaam is, piekert en moeite heeft om in te slapen? Voor elk denkbaar emotioneel probleem kunnen bloesemremedies de oplossing vormen.
Ook bij lichamelijke problemen kunnen bloesems helpen. Bijvoorbeeld bij eczeem, buikpijn, schoolziek, stotteren, keelpijn, de eerste menstruatie, etc.

Tegenwoordig zijn er veel kinderen die erg gevoelig zijn, de zogenaamde ‘nieuwetijdskinderen’. Deze kinderen hebben veel baat bij bloesemremedies omdat bloesemremedies ze leren om in hun eigen kracht te blijven staan, en daardoor minder spanningen van anderen of hun omgeving overnemen.

Een flesje bloesemremedies wordt speciaal voor jou samengesteld van een aantal remedies die je op dat moment nodig hebt.  

bottom of page